یك موتر نوع تونس كه شامل كاروان موترهای عروسی بود در ولسوالی اندر ولایت غزنی با ماین كنار جاده مواجه شد كه در نتیجه ۱۸ تن به شمول زنان و اطفال کشته شده و ۵ تن دیگر زخمی شده اند. مسؤولان در غزنی میگویند که سرنشینان این موتر ۱۸ تن شامل ۱۴ زن، یك كودك شیرخوار و سه مرد كشته شده و ۵ تن دیگر زخمی شده اند.
فاجعه غزنی دل هر انسانی را به درد میآورد، حالا چه رسد به یک انسان مسلمانی که در این دین پاک حتی در زمان جنگ، احترام به غیرنظامیان به خصوص زنان و کودکان واجب قرار داده شده است. از آنجائی که گروههای تروریستی فعال در افغانستان خود را ملای دین میدانند! و به خیال خودشان آنها پیروان واقعی دین اسلامند، در مقالۀ کوتاه به نظریۀ اسلام پیرامون کشتن افراد غیر نظامی نگاهی میاندازیم.
شریعت اسلام در بردارنده عالىترین قوانینى است که انسانها مىتوانند در پناه آن سعادتمندانه زندگى کنند.
از گذشته تاکنون، جهان شاهد جنگها و آثار مخرّب آن، بخصوص نسبت به افراد غیرنظامى بوده است. اما اسلام براى خودِ جنگ نیز برنامه قانونى مفصلى بر پایه عدل، رحمت و رعایت حقوق و شئون انسانیت تنظیم کرده است. در قرآن کریم به صورت مکرّر بر رعایت عدالت و تجاوز نکردن از حدود معقول انسانى در مقابل حتی دشمنان تأکید شده است، توجه کنید حتی دشمنان؛ بدین مفهوم که اگر تروریستان مردم افغانستان را دشمن خود بدانند!! آقایان تروریست شاید ندانند که در جهاد اسلامى افراد غیر رزمندهای که در جنگ شریک نیستند، حتی اگر مسلمان هم نباشند، از مصونیت برخوردارند. حالا چه رسد به اینکه هم کیش و هم دین خودشان باشد.
به عبارت بهتر دین اسلام، براى افراد غیر نظامى، خواهان امنیت و سلامتى کامل شده است. در دیدگاه اسلامى، افرادى که نظامى نبوده، مورد حمایت قرار مىگیرند و جنگجویان حق تعرض به آنان را ندارند؛ زیرا پیامبر گرامى صلىا...علیه وآله فرمودند:
"پیران، زنان، اطفال، عابران و رهبانان را، به قتل نرسانید."
اما حقیقت این است که ما نباید افراط و تفریطهاى مسلمانان را به حساب اسلام بگذاریم.
به هر صورت از دیدگاه اسلام، در زمان جنگ، دشمنان از دو گروه متمایز تشکیل مىشوند. دستهاى نظامیان و کسانى که مستقیما و به گونه فعالى در جنگ مشارکت دارند و دسته دیگر که به هیچ وجه دخالتى در جنگ ندارند که معمولاً زنان، کودکان و مردان سالخورده را تشکیل مىدهند. اسلام براى افرادى از دسته نخست که تسلیم شده یا زخمى گردیده و یا اسیر گشتهاند، حقوق خاصى را شناخته است. از اینرو، اسلام مردانه جنگیدن را ترغیب و خیانت و شکنجه دادن و آزار روانى و بدنى نسبت به دشمن را منع مىکند. در روایت دیگری رسول خدا صلىا... علیه وآله از کشتن زنان و کودکان در دارالحرب نهى کرده است، مگر آنکه آنان وارد کارزار نظامى شوند، حتى اگر آنان وارد جنگ شدهاند تا آنجایى که مىتوان مدارا کن و از کشتن آنان پرهیز کن و در این مسئله چیزى تو را نترساند.
با این توضیحات اگر تروریستان داخلی، نیروهای نظامی این سربازان شجاع کشور را که از کشور و مردمشان دفاع میکنند را دشمن بداند، پس در کجای اسلام قتل زنان و کودکان و در کُل غیرنظامیان جواز داده شده است؟ لذا در مییابیم که تروریستان بر خلاف ادعاهایشان، هیچ بوی از اسلام و اسلامیت نبرده اند، و فرسنگها با دین فاصله دارند و به همین دلیل هرروزه تعداد زیادی از مردم مظلوم ما قربانی اهداف قدرت خواهی و خودخواهی آنان میشود.
در پایان به یک رفتار پیامبر اکرم صلىا...علیه وآله اشاره مىکنیم:
"پس از یکى از حادثهها به پیامبر صلىا...علیه وآله گزارش دادند که دخترى را از میان صفها کشتهاند. پیامبر صلىا... علیه وآله شدیدا ناراحت شد. اصحاب عرض کردند: یا رسول ا...! چرا ناراحت شدید، او دختر یکى از مشرکان و کفار بود. پیامبر از شنیدن این حرف خشمناک شد و فرمود: این حرف چه معنى دارد؟ اینها از شما بهترند؛ زیرا اینها هنوز بر فطرت پاک خود هستند؛ مگر شما فرزندان مشرکان نبودید؟ هرگز کودکان را نکشید، هرگز، هرگز."
سرمقاله شماره 156 روزنامه انصار
تاریخ: 1392/8/7
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/1103